De Kapper - Inkopen doen

De kapper

Ik geloof dat je haar een verlengstuk is van jezelf, je lichaam, je hoofd, van de inhoud. Je kunt ermee uitdrukken wie je bent, waar je voor staat

De groeirichting, de valling, de vorm van je hoofd, wie je bent, zijn belangrijk om tot een model, een vorm te komen wat bij je past, op dat moment. Wanneer je in de spiegel kijkt moet je jezelf kunnen zien. En, niet onbelangrijk, het model dient bestand te zijn tegen windkracht 10 en slagregen.

Verder geloof ik in niet teveel je haar wassen, je kunt het ook alleen spoelen met water. Toch een zeepje? Gebruik dan Ghassoul (zeepklei) of een van de  andere natuurlijke haarverzorgingsproducten. Dit ontvet het haar niet, wat een natuurlijke stevigheid geeft.

Borstel je haar met natuurhaar. De dierenharen nemen overtollig huidvet op en verspreiden dit over de lengten en de punten die vaak wat droger zijn. Daarnaast stimuleert het de doorbloeding wat weer goed is voor de haargroei. En je haar gaat er van glanzen.

Als laatste het kleuren van het haar. Grijs haar kan ook heel mooi zijn. Wilt u toch een kleurtje, kies dan iets wat bij uw haar en uw zelf past. Met de planten Henna, Cassia en Indigo kleur ik uw haar van blond tot zwart.